fredag 25 mars 2011

Gratinerad fläskfilé

Den ena grannen och min mamma kom på middag i lördags och gratinerad fläskfilé har serverats många gånger i vårt hem. Receptet fick min syster från början av en amerikansk värdinna. Enkelt att göra till flera men här följer recept för 4 personer:

Gratinerad fläskfilé, champinjoner och ädelost (4 personer)

800 gr fläskfilé
300 gr champinjoner
100 gr ädelost
1 dl persilja
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
3-4 msk soja

1. Sätt på ugnen 200 grader
2. Bryn hela filén och salta och svarpeppra
3. Skär i bitar och lägg i smord form
4. Bryn champinjonerna och salta och vitpeppra
5. Placera champinjonerna över fläskfilén (jag brukar ha svamp per fläsfilébit)
6. Ädelosten hyvlas över fläskfilén och champinjonerna
7. Persiljan klipps och strös över fläskfilé, champinjoner och ädelost
8. Créme fraiche och grädde vispas ihop
9. Sojan tillsätts créme fraich och gräddsåsen
10. Såsen hälls över filé, champinjoner och ädelost
11. Sätt in i ugn 15 - 20 minuter

Serveras med pressad potatis och varm grönsak, t ex broccoli, brysselkål eller gröna ärter

                                 Ett foto på dukningen tillhör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar