Gratinerad fläskfilé, champinjoner och ädelost (4 personer)
300 gr champinjoner
100 gr ädelost
1 dl persilja
2 dl creme fraiche2 dl grädde
3-4 msk soja
1. Sätt på ugnen 200 grader
2. Bryn hela filén och salta och svarpeppra
3. Skär i bitar och lägg i smord form
4. Bryn champinjonerna och salta och vitpeppra
5. Placera champinjonerna över fläskfilén (jag brukar ha svamp per fläsfilébit)
6. Ädelosten hyvlas över fläskfilén och champinjonerna
7. Persiljan klipps och strös över fläskfilé, champinjoner och ädelost
8. Créme fraiche och grädde vispas ihop
9. Sojan tillsätts créme fraich och gräddsåsen
10. Såsen hälls över filé, champinjoner och ädelost
11. Sätt in i ugn 15 - 20 minuter
Serveras med pressad potatis och varm grönsak, t ex broccoli, brysselkål eller gröna ärter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar